Mikołajkowa Air Taxi

SpieszyMy donieść, że w tegoroczny weekend mikołajkowy Skrzydlaci mieli ręce pełne roboty. PomagaliśMy nie tylko dzieciom z domu dziecka w Kaczorowie; dzięki AirTaxi24 oraz darczyńcom, Pani Marii Orzewskiej i jej rodzinie – udało się sprawić, by te Mikołajki były wyjątkowe także dla piątki rodzeństwa z malutkiej miejscowości pod Grójcem. Dzieci wychowywane są aktualnie przez rodzinę zastępczą, tj. przez dziadków. Skromne środki finansowe opiekunów pozwalają jedynie na zaspokojenie podstawowych potrzeb dzieci; rodziny nie stać na zapewnienie dzieciom kontaktu z kulturą, sztuką, podróżami.

Dlatego też, SkrzydlaCi postanowili sprawić tym dzieciom niespodziankę i zaprosić ich do Warszawy; trójka z rodzeństwa odbyła niezapomniany, podniebny lot nad Warszawą, zaś pozostała dwójka odwiedziła stołeczne kino, poznając historię „Rabusiów fistaszków”.

ZapraszaMy do obejrzenia krótkiej fotorelacji. Więcej zdjęć z naszej akcji znajdziecie na FB Skrzydlatych.

KłaniaMy się nisko,
SkrzydlaCi.