Skrzydlate Mikołajki

Kochani,

pewnie pamiętacie jeszcze naszą Wiosenną Akcję, zorganizowaną dla podopiecznych Domu Dziecka im. dr H. Jordana w Kaczorowie na Śląsku – do tej pory jesteśMy pod ogromnym wrażeniem pokładów szczodrości, drzemiących w Waszych sercach.

W oczekiwaniu na zbliżające się Mikołajki, a zaraz po nich – Święta Bożego Narodzenia pragnieMy serdecznie zaprosić Was do współpracy przy naszym NAJnowszym, Skrzydlatym, iście Mikołajkowym projekcie. W tym roku Mikołajki będą wiązały się z licznymi atrakcjami, chcemy dzieciom zapewnić masę radości i wrażeń, o których szybko nie zapomną.

W związku z koniecznością opłacenia noclegu, transportu, wyżywienia i biletów wstępu ogromnie prosimy o wsparcie. ZbieraMy środki finansowe, aby umożliwić dzieciom choć na chwilę oderwanie się od szarej, smutnej rzeczywistości i zapoznanie się z magią nadchodzących Świąt.

W naszym tegrocznym, skrzydlatym, mikołajkowym projekcie stawiamy na edukację dzieci, podróżowanie, zwiedzanie, uprawianie sportu oraz rozwijanie ich naturalnej ciekawości świata, dostarczając przy tym całej masy wrażeń, a przede wszystkim – dobrej zabawy. Dzieci będą mogły zapoznać się z kulturą, topografią oraz urokami naszej pięknej Stolicy.

ZaprosiliśMy dzieci do Warszawy w cudownym, przedświątecznym okresie tj. 5-6 grudnia; dyrekcja Domu Dziecka potwierdziła, że przyjedzie do nas 20 dzieci w przedziale wiekowym 3 – 18 lat wraz z opiekunami, co w rezultacie powinno dać liczbę nie większą, niż 30 osób.

Dzieciaczki będą uczestniczyć w dwudniowym programie naukowo – rozrywkowym przygotowanym dla nich przez naszą Skrzydlatą Fundację. Szczegółowy program zostanie zaprojektowany z myślą o potrzebach dzieci, nie mających na co dzień możliwości pełnego rozwoju swoich zainteresowań oraz umiejętności, a tym bardziej podróżowania do innych miast Polski i poznawania ich kultury. Nie ukrywaMy, że liczba atrakcji będzie zależna od środków finansowych, jakie uda nam się zebrać na potrzeby Akcji.

Dlatego, prosimy Was bardzo o wsparcie naszej Skrzydlatej Akcji; liczy się dosłownie każda złotówka.

Dane do przelewu:
Bank WBK, Oddział 40 w Warszawie
Nr konta 09 1090 1694 0000 0001 2950 1402
Fundacja Skrzydlaci
ul. Żurawia 24A/24
z dopiskiem: Skrzydlate Mikołajki 2015 r.

Wspierając projekt, macie okazję uczestniczyć w unikalnym procesie wszechstronnego kształcenia młodych ludzi, a przy tym pomóc w oderwaniu ich choć na chwilę (w tym jakże szczególnym okresie Mikołajek oraz zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia) od trosk i smutków dnia codziennego.

Najważniejszą bowiem rzeczą, jaką dają nam dzieci, jest od lat trwająca wielka lekcja zaufania – nie zawiedźMy ich także tym razem!!!

Jeśli macie pomysł na atrakcje, jakie można zapewnić dzieciom w tym mikołajkowym okresie (w Warszawie) lub chcecie osobiście zaangażować się w samą Akcję i stać się naszym Skrzydlatym Wolontariuszem – napiszcie do nas koniecznie. Nasze wydarzenie można śledzić na fb Skrzydlatych.

PozdrawiaMy i kłaniamy się jak zawsze nisko,
SkrzydlaCi.