Niesamotne Mikołajki ze Skrzydlatymi

Wielkimi krokami nadchodzi ważne święto, które, jak co roku, jest bardzo bliskie Skrzydlatym. Mowa jest oczywiście o Mikołajkach, które wypadają w tym roku w piątek, 6.12.

Postanowiliśmy zmienić nieco formułę na ten rok i zaangażować Was na tyle w całą akcję, żebyście mogli faktycznie poczuć, jak fajnie jest podarować coś komuś – osobiście.

Naszym celem w te „Niesamotne Mikołajki ze Skrzydlatymi” jest Dom Samotnych Matek z dziećmi, znajdujący się w Warszawie (03-051), ul. Skierdowska 2. Mimo dość różnych, krążących opinii na ich temat, Skrzydlaci w ostatecznym rozrachunku dostrzegają, że kobiety i ich dzieci, które przebywają w ośrodku, FAKTYCZNIE potrzebują wsparcia, dlatego postanowiliśmy poświęcić im całą akcję, która ma bardzo prostą formułę i pomóc może naprawdę K A Ż D Y; liczą się tylko dobre chęci i ogromne, skrzydlate serce :-)

Wystarczy wybrać sposób pomocy, spośród 3 proponowanych:

• przygotowujecie sami lub z bliskimi paczkę, składającą się z ubrań lub obuwia dla kobiet/kobiet w ciąży, niemowlaków/dzieci, których nie używamy, jednakże są – uwaga, bardzo ważne – w dobrym stanie/nowe i/lub dołączamy do paczki, w miarę możliwości, zakupione: kosmetyki dla kobiet lub niemowląt/dzieci, chemię, pieluchy, słodycze, jedzonka dla dzieci, ewentualnie zabawki; wszystko pakujemy szczelnie, podpisujemy dla Domu Samotnej Matki od Fundacji Skrzydlaci i zawozimy* osobiście do ośrodka w dniu 6.12 (w jakich godzinach podamy w kolejnych postach), zostawiajac paczkę przed/blisko wejścia do ośrodka;
  • idziecie na zakupy z bliskimi Wam osobami, by stworzyć paczkę, w miarę możliwości, zakupując: kosmetyki dla kobiet lub niemowląt/dzieci, chemię, pieluchy, słodycze, jedzonka dla dzieci, itp.; pakujemy wszystko szczelnie, podpisując: dla Domu Samotnej Matki od Fundacji Skrzydlaci, zawozimy* osobiście do ośrodka w dniu 6.12 (w jakich godzinach podamy w kolejnych postach), zostawiajac paczkę przed/blisko wejścia do ośrodka,
  • przelewacie na konto Fundacji Skrzydlaci, nr konta: 09 1090 1694 0000 0001 2950 1402 określoną kwotę, którą jesteście w stanie przeznaczyć na „Niesamotne Mikołajki ze Skrzydlatymi”, a my za Was zakupimy potrzebne rzeczy i zawieziemy je osobiście do ośrodka.

Chcemy, by w tym roku, każdy mógł stać się Skrzydlatym Kurierem, a przy tym i zobaczył, jak to jest „dostarczyć pomoc” wprost do ośrodka. Jednakże, jeśli nie dysponujecie odpowiednim środkiem transportu lub nie macie takiej możliwości, przygotowaliśmy 2 bazy w Warszawie, do których będzie można – do 5.12 – przywieźć paczkę. My zaś wyślemy naszych Skrzydlatych Wolontariuszy, by mogli wręczyć paczki w Waszym imieniu.

Adresy baz podamy w następnych postach, siedźcie nas uważnie !

Uwaga: nie organizujemy akcji Mikołajkowej w ośrodku, dlatego proszę, by nasza dostawa była jak najmniej uciążliwa dla obdarowanych.

Zapraszamy do akcji, liczy się każda pomoc ! Jeśli chcecie pomóc nam w inny sposób, np. uczestnicząc w transporcie, organizując transport, itp. lub wesprzeć działalność samej Fundacji – piszcie!

Pozdrawiamy Mikołajkowo,
Skrzydlaci :-)